Қауіпсіздік азық – түлік өндірісінің бүкіл тізбегінде-өндірістен, сақтаудан, таратудан бастап пісіру мен тұтынуға дейін қамтамасыз етілуі керек.
–айналыстағы Тамақ өнімдері осы өнімнің (жүкқұжаттар, шот-фактуралар және т. б.) қадағалануын қамтамасыз ететін тауарға ілеспе құжаттамамен сүйемелденуі тиіс;
–мерзімі өткен Тамақ өнімдері
жарамдылық мерзімі, жеке кәсіпкер айналымнан алып тастауға жатады
(тамақ өнімінің иесі) дербес;
–балалар тағамына арналған Тамақ өнімдерін өндіру (дайындау) кезінде,
жүкті және бала емізетін әйелдерге арналған тамақ өнімдеріне жол берілмейді
құрамында ГМО бар азық-түлік (тамақ) шикізатын пайдалануға, сондай-ақ бензой, сорбин қышқылдары мен олардың тұздарын пайдалануға тыйым салынады;
–жұқпалы аурулармен ауыратын науқастар, осындай ауруларға күдікті адамдар
аурулар, жұқпалы аурулармен ауыратын адамдармен байланыста болған адамдар,
жұқпалы аурулар қоздырғыштарының тасымалдаушысы болып табылатын адамдар
тамақ өнімдерін өндіруге (дайындауға) байланысты жұмыстарға жіберіледі
өнімдер;
–тамақ өнімдерін сақтауға, тасымалдауға (тасымалдауға) және өткізуге байланысты және оларды орындау кезінде жұмыс істейтін қызметкерлер
қызметкерлердің азық-түлік (тамақ) шикізатымен және (немесе) тамақ өнімдерімен тікелей байланыстары жүзеге асырылады, міндетті
жұмысқа қабылдау кезіндегі алдын ала медициналық тексерулер;
–тамақ өнімдерін сату кезінде сақтау шарттары сақталуы керек және
мұндай өнімнің өндірушісі белгілеген жарамдылық мерзімі.